Польща, Литва, Латвія і Естонія звернулися до Лукашенка

Польща, Литва, Латвія і Естонія звернулися до Лукашенка
Лукашенко майже не реагує на те, що відбувається в країні

Лідери чотирьох країн закликають президента Білорусі припинити насильство, звільнити затриманих і почати діалог з народом.

Президенти Польщі, Литви, Латвії та Естонії в четвер, 13 серпня, опублікували спільне звернення до влади Білорусі.
"Ми, президенти Литви, Польщі, Латвії та Естонії, як сусіди Білорусі, члени НАТО і ЄС, хочемо, щоб Білорусь була стабільною, демократичною, незалежною і процвітаючою країною. Тому ми закликаємо президента РБ до наступного:
1. Деескалації ситуації і негайного припинення застосування сили проти свого народу. Ми закликаємо припинити насильство і закликаємо до поваги основних свобод, прав людини і громадянина, включно зі свободою слова, засобів масової інформації, зборів та безпеку журналістів;
2. У терміновому порядку звільнити всіх затриманих учасників акцій протесту, припинити подальші переслідування;
3. Негайно розпочати діалог з білоруським народом. Почути голос своїх громадян і дати їм можливість вільно висловлюватися. Ґрунтуючись на досвіді наших власних товариств, а також на особистому досвіді, ми закликаємо Вас організувати "круглий стіл" з національного примирення, що складається з представників влади і громадянського суспільства. Це стало б відповідним кроком для початку справжнього національного діалогу. Ми твердо переконані, що діалог завжди є найкращим шляхом для просування соціального розвитку, обговорення реформ і майбутнього вашої країни.
Якщо білоруська влада виконає ці вимоги, то двері для співпраці з міжнародним співтовариством повинні залишатися відчиненими. Ізоляція - це не шлях до процвітання і розвитку будь-якої нації.
Ми готові запропонувати свої посередницькі зусилля для досягнення мирного вирішення в Білорусі і зміцнення незалежності і суверенітету Вашої країни".
Нагадаємо, напередодні президент Литви Гітанас Науседа запропонував план деескалації ситуації в Білорусі.

Related

Події у світі 3919084974883414729

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item