Лукашенко звинуватив Україну в небажанні співпрацювати щодо бойовиків Вагнера

Лукашенко звинуватив Україну в небажанні співпрацювати щодо бойовиків Вагнера
Лукашенко обіцяв видати Україні затриманих бойовиків, якщо буде доведена їх причетність до злочинів на Донбасі

Раніше Лукашенко доручив запросити в Білорусь генеральних прокурорів України та Росії для з'ясування ситуації із затриманими бойовиками.

Генеральні прокурори України і Росії не приїхали до Мінська для обговорення питання про затриманих під Мінськом бойовиків приватної військової компанії Вагнер. Про це в неділю, 9 серпня, заявив президент Білорусі Олександр Лукашенко.
"Їм (генпрокурор України і Росії) наплювати на цих хлопців", - заявив він.
Лукашенко 6 серпня доручив запросити в Білорусь генеральних прокурорів України та Росії для з'ясування ситуації із затриманими бойовиками.
В офісі генерального прокурора України заявили, що відреагують на цю інформацію після отримання офіційного запрошення відвідати Білорусь для вирішення даного питання.
"Реакція буде тільки після офіційного запрошення, поки офіс генпрокурора його ще не отримав", - зазначили в ОГП.
Нагадаємо, влада Білорусі повідомила про затримання в ніч на 29 липня 33 громадян РФ, яких в Мінську називають співробітниками іноземної приватної військової компанії.
Їх підозрюють в підготовці масових заворушень. Серед затриманих є також громадяни України, які воювали на Донбасі на боці сепаратистів. Україна веде переговори про їх екстрадицію. Напередодні Лукашенко назвав умову видачі Києву бойовиків.

Related

Події у світі 2094592252836775681

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item