Ці несподівані причини можуть провокувати появу прищів

 Інколи прищі з'являються через незвичні причини.

Ці несподівані причини можуть провокувати появу прищів

Ви стежите за кількістю солодкого у раціоні, правильно очищаєте шкіру, чесно користуєтеся засобом для проблемної шкіри, а прищі не зникають? Можливо, ви знайдете причину нижче.

Ваш смартфон

Якщо носите його не у кишені, а у сумці — особливо. Щоразу, коли ви надсилаєте повідомлення або перевіряєте пошту, ви залишаєте на екрані усі бактерії, які потрапили на ваші руки. Якщо телефон лежить у кишені, дістаючи його, ви витираєте екран об тканину, а у сумці або на столі телефон лежить буквально оповитий бактеріальним шаром. А шкірний жир, змішаний з тональним кремом і пудрою, які також залишаються на екрані після того, як ви поговорили телефоном, — відмінне середовище для розмноження бактерій.

Брак вітаміну D

Коли цей життєво важливий вітамін припиняє надходити в організм, першою реагує імунна система. І та маленька бактерія, яку у звичайній ситуації імунітет вбив би відразу, отримує шанс вижити. Отже, не нехтуйте ранковим сонечком або пийте вітамін D у таблетках (після консультації з ендокринологом), щоб уникнути прищів на обличчі.

Протічна вода

Мінерали і дезінфекційні домішки, що містяться у проточній воді, зрушують pH-баланс вашої шкіри у бік підвищеної кислотності. Ліпідний бар'єр на поверхні руйнується, шкіра беззахисна проти будь-якої зовнішньої агресії. Ось і причини появи прищів на шкірі. Інший сценарій: мікрочастинки цих мінералів застряють у порах і вступають у реакцію з шкірним салом. Отже, зустрічайте прищик. Ваші рятівники — тонік для обличчя або питна бутильована вода для вмивання.

Кава

Здивуємо вас: механізм дуже близький до описаного вище. Кава теж призводить до формування кислого середовища у організмі, а отже, і на поверхні шкіри. До того ж, кава порушує мікрофлору кишківника, і звичайні продукти починають погано перетравлюватися, розкладаючись на токсичні речовини, які викликають прищі у жінок.

Нічне неспання

Коли гасне світло, клітини шкіри перебудовуються на режим "відновлення і лагодження усього, що зламалося". Якщо ви допізна дивитеся улюблений серіал або сидите в інтернеті, часу на лагодження у клітин залишається зовсім мало. Далі пояснювати?

Нехтування тоніком

Якщо ви уважно прочитали пункт 3, то вже все зрозуміли. Так, саме тонік поверне шкірі нормальний pH-баланс і не дозволить бактеріям розмножуватися.

Заміна косметичних засобів

Не те щоб ми радили вам користуватися одним і тим самим тональником все життя, але... якщо вас в цілому влаштовує дія того чи іншого засобу, залишайся йому вірними. Кожна заміна — стрес для шкіри, на який вона реагує зрозуміло як.

Пензлі та спонжі

Особливо ті, що ви використовуєте для розтушовування тонального крему. Жир — живильне середовище. Нафарбувалися? Ретельно очистить пензлі та спонжі спеціальним засобом, і не забувайте раз на місяць їх мити з шампунем для пензлів.

Related

Здоров'я 1443880100605395863

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item