Шахраї під виглядом call-центру крали гроші з банківських рахунків - СБУ

Шахраї під виглядом call-центру крали гроші з банківських рахунків - СБУ
На Волині шахраї крали гроші з рахунків в Україні й за кордоном

Жертвами обману стали як українці, так і іноземці, тоді як самі шахраї перебували на Волині.

 

На Волині шахраї під виглядом call-центру крали до 500 тисяч гривень на місяць з рахунків в Україні і за кордоном. Про це повідомляє СБУ у вівторок, 20 жовтня.
 
Як зазначають силовики, п'ятеро жителів іншої області організували в Луцьку call-центр в одному з офісних приміщень в центрі міста. Там працювали кілька десятків операторів. Вони дзвонили клієнтам і представлялися співробітниками фінустанов, що допомагало їм отримувати від громадян дані про банківські рахунки, CVV-коди і пін-коди до карток. Потім зловмисники переводили гроші на підконтрольні рахунки. Група крала з рахунків майже півмільйона гривень щомісяця.
 
Під час обшуків в приміщенні центру та за місцями проживання шахраїв вилучили гроші, комп'ютерну техніку та мобільні телефони.
 
Слідство ведеться за статтею про несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, комп'ютерних мереж, автоматизованих систем за попередньою змовою.
 
Нагадаємо, що раніше в Києві шахрай "обміняв" 33 тисячі доларів на сувенірні гривні. Правоохоронці затримали зловмисника, який шахрайським шляхом заволодів майже мільйоном гривень.
 
Також повідомлялося, що в Україні затримана банда, яка орудувала в ЄС. Поліцейські України та Чехії спільно розслідували протиправну діяльність угруповання шахраїв, вихідців із Закарпатської області.

Related

Гаряча новина 6707284233145516166

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item