Зі сметаною і свіжою зеленню. Як приготувати червоний борщ з сушеними білими грибами

Червоний борщ — це, безумовно, класика української кухні.
Урізноманітнити класичний і всіма улюблений рецепт густого червоного борщу можна, додавши в нього сушені білі гриби.
Про те, як приготувати смачний червоний борщ з білими грибами розповідає бренд-шеф мережі ресторанів Наш Штандарт Денис Шмітт.
Борщ з сушеними білими грибами
Урізноманітнити класичний і всіма улюблений рецепт густого червоного борщу можна, додавши в нього сушені білі гриби.
ІНГРЕДІЄНТИ
ІНСТРУКЦІЯ ПРИГОТУВАННЯ
Час: 02:00
- Для початку необхідно добре промити гриби, потім залити їх холодною водою і залишити на одну годину. Після чого злити воду і ще раз промити.
- Свинячі ребра потрібно розрізати по кістці і обсмажити на максимальному вогні з двох сторін по 30 секунд, до утворення золотистої скоринки.
- Обсмажені реберця поміщаємо в 4-х літрову каструлю, заливаємо водою і ставимо варитися на повільному вогні.
- Моркву і буряк натираємо на крупну тертку, цибулю нарізаємо тонкими півкільцями.
- Всі нарізані овочі поміщаємо на розпечену сковороду і обсмажуємо протягом двох хвилин, ретельно їх помішуючи.
- Далі додаємо в сковороду томатну пасту, обсмажуємо ще хвилину разом з овочами.
- В овочі з томатною пастою додаємо стакан холодної води, цукор і оцет. Останній потрібен для того, щоб борщ не втратив свого фірмового яскраво червоного коліру і дав необхідну кислинку.
- Тушимо протягом 20 хвилин, при необхідності додаємо води.
- У наш киплячий бульйон додаємо капусту, картоплю і гриби, продовжуємо готувати все на повільному вогні, знімаючи накип під час варіння.
- Коли картопля буде повністю готовою, в наш бульйон додаємо раніше приготовані овочі в томатній пасті зі сковороди.
- Перемішуємо. Доводимо до кипіння. Через 5 хвилин - наш борщ готовий. Перед подачею можна додати сметану і рубану свіжу зелень