МН17: на суді заслухали розмови обвинувачених

МН17: на суді заслухали розмови обвинувачених

Судді заслухали переговори чотирьох обвинувачених у справі про збиття рейсу МН17, які говорять про стрілянину з Бука.

 
Суд у Нідерландах на засіданні в четвер, 10 червня, озвучив нові телефонні розмови чотирьох обвинувачених у справі про катастрофу пасажирського літака рейсу МН17 над Донбасом у 2014 році, повідомляє Укрінформ.
 
Так, обвинувачений Сергій Дубинський у розмові з чоловіком з позивним Боцман, що відбулася 17 липня 2014 року о 17:42, каже, що вдалося збити "сушку" (винищувач ЗСУ), тому що сепаратисти отримали Бук-М. Дубинський також сказав, що "після того, як вранці отримали Бук-М, їм стало легше вести бойові дії".
 
У розмові з іншим чоловіком, Ігорем, яка відбулася о 18:20, йшлося, що журналісти повідомляють, що в 80 км від Донецька збито боїнг. Спочатку Дубинський думає, що мова йде про "сушку", яку прийняли за боїнг. Втім, коли стає зрозумілим, що збили пасажирський літак, сепаратисти починають говорити, що нібито "сушка" збила "боїнг", а вони збили "сушку".
 
Інший обвинувачений Леонід Харченко 17 липня 2014 року о 21:32 обговорює по телефону з бійцем Гилазовим, що загубився боєць із екіпажу Бука.
 
У розмові Харченка з обвинуваченим Олегом Пулатовим, що відбулася о 21:40, мова йде про екіпаж установки Бук. Зокрема, Харченко каже, що "хлопців з коробочки нової немає".
 
Також було оприлюднено фрагмент розмови обвинувачених Ігоря Гіркіна і Дубинського, що відбулася вранці наступного дня після катастрофи. У ній Дубинський каже, що Бук уже в РФ: "Машина вже давно в Росії знаходиться".
 
Водночас на засіданні детально представили відео і карти транспортування ЗРК Бук.
 
Суддя Дагмар Костер відзначив, що суд свою думку про ці докази скаже тільки після завершення розгляду справи по суті.
 
Відзначимо, на вчорашньому засіданні суду також відтворили переговори сепаратистів.
 
А днем ​​раніше було показано відео, на якому зенітно-ракетний комплекс Бук прямує до смт Первомайське.
 
Також судді повідомили, що єдина версія аварії рейсу МН17 - це ураження ракетою Бука.

Related

Події у світі 9006280875575292156

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item