У лідера збірної Данії зупинилося серце в матчі Євро-2020. Фінляндія здобула сенсаційну перемогу

У лідера збірної Данії зупинилося серце в матчі Євро-2020. Фінляндія здобула сенсаційну перемогу

Матч 1-го туру групового етапу Євро-2020 Данія – Фінляндія було перервано після того, як лідер датчан 
Крістіан Еріксен знепритомнів. 29-річний півзахисник в кінці першого тайму раптово впав обличчям на газон стадіону "Паркен" в Копенгагені.

Зустріч відновилася лише через кілька годин і завершилася в підсумку перемогою Фінляндії (1:0).

Довгий час медична бригада проводила реанімаційні дії. Як було видно медики робили непрямий масаж серця, намагаючись хвилин п'ять повернути футболіста до життя.

Крістіан Еріксен

Момент трагедії
Футболіста намагаються реанімувати

"Він при свідомості"

Еріксена доставили в Національну Королівську лікарню, яка знаходиться всього в 500 метрах від стадіону. Цей госпіталь вважається кращим в данській столиці. УЄФА в Twitter оголосив, що гравець "стабілізувався" в лікарні. Підбадьорливі повідомлення також надійшли від "Інтера" та данської федерації: "Гравець при свідомості і проходить обстеження в лікарні", "Крістіан може говорити".

Крістіан Еріксен
Момент трагедії

На кадрах видно, як Еріксен біжить назад від лицьової лінії, починає хитатися і раптово падає без свідомості. Гравці відразу стали кликати бригаду лікарів, а пізніше встали як щит, щоб приховати те, що відбувається від об'єктивів телекамер і очей уболівальників.

Еріксена намагаються відправити до лікарні
Гра поновилася о 21:30

На трибуні в цей момент перебувала дружина Еріксена. Вона спустилася на поле, але її не пустили до чоловіка. Її втішали капітан команди Симон К'єр і голкіпер Каспер Шмейхель. Матч було припинено, як повідомив УЄФА, через "надзвичайну медичну ситуацію".

Сабріна Квіст Йенсен
Повідомлення на табло стадіону

Повідомлення, що "Крістіан Еріксен в стабільному стані і при свідомості" з'явилося на великих екранах стадіону, щоб заспокоїти вболівальників на трибунах.

Футболісти не змогли стримати емоцій

Гра поновилася в 21.30. УЄФА оголосив, що на прохання гравців обох команд матч було відновлено. Були зіграні останні чотири хвилини першого тайму, потім відбулася 5-хвилинна перерва, після якої вiдбувся другий тайм. Єдиний гол на 60-й хвилині забив фінський нападник Йоел Пог'янпало.

Еріксена підтримали у всьому світі

Повідомлення та побажання Еріксену надходили з усього світу. "Давай, Кріс!" – це пост, який президент "Інтера" Стівен Чжан присвятив данському гравцеві. До повідомлення китайський бізнесмен доклав фотографію, на якій вони обидва разом.

Стівен Чжан підтримав Еріксена

Його колеги-чемпіони Італії Лукаку, Лаутаро і Хакимі приєдналися до клубу з особистими повідомленнями.

Кріштіану Роналду залишив своє послання:

"Наші думки і молитви звернені до Крістіана Еріксена і його сім'ї. Світ футболу залишається єдиним в надії на хороші новини. Я сподіваюся скоро знову знайти тебе на полі, Кріс. Будь сильним!".

Кріштіану Роналду підтримав Крістіана


Данця також підтримала збірна України.

"Крістіан, тримайся! Ми з тобою", – йдеться в повідомленні в Instagram УАФ.

Еріксена підтримали в Україні
Біографія футболіста

29-рiчний Еріксен дебютував за "Аякс" в 2010 році. У 2013 році він перейшов в "Тоттенгем", де у 226 матчах забив 51 гол: в 2019 році він вийшов у фінал Ліги чемпіонів. У 2020-му підписав контракт з "Інтером" за який зіграв 43 гри, забив 4 голи, і був одним з головних героїв чемпіонської перемоги в Серії А. Чотири рази (2013, 2014, 2015 року, 2018) визнавався найкращим футболістом року в Данії.

Крістіан Еріксен і його дружина Сабріна Квіст Йенсен

Related

Спорт 8006162366589186267

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item