Вишня і черешня: що корисніше

Вишня чи черешня?
Обидві ягоди відрізняються кількісним складом цінних нутрієнтів. Вітамінно-мінеральний склад вишні багатшими, а цукру в два рази менше, ніж в черешні.
Вишня і черешня - низькокалорійні продукти. У свіжому вигляді ці ягоди мають приблизно однакову калорійність 50 - 62 ккал. Вишня чемпіон по найнижчим показником глікемічного індексу серед фруктів. Він дорівнює 22. У черешні він також низький - 25. Плоди вишні, особливо терпкі сорти, що містять мелатонін - гормон, який нормалізує роботу ендокринної системи, підтримує холестерин в межах норми, надає антидепресивну дію, покращує сон.
Вживання ягід позитивно впливає на роботу серця і стан судин, а також рівень кров'яного тиску, знижує ризик утворення тромбів, допомагає в роботі нервової системи і тримати в нормі рівень холестерину, служить профілактикою простудних захворювань, покращує роботу травлення, перистальтику кишечника, допомагає при запорах, а також позитивно впливає на стан волосся і нігтів.