Вишня у власному соку на зиму: 15 найкращих рецептів

Вишня у власному соку на зиму: 15 найкращих рецептів
рецепти вишні у власному соку

Розповідаємо, як зробити на зиму смачні заготівлі з вишні для приготування компотів, випічки, вареників, млинців. Рецепти вишні у власному соку, в духовці, мультиварці, з коньяком, зі спеціями, з шоколадом, з содою - читайте далі.

  • Вишня без кісточок у власному соку

Приготування: 1 кг вишні промити, обсушити та видали кісточки. Змішати ягоди з 1 склянкою цукру, покласти до чистих банок і залишити в теплі на годину. Простерилізувати 15 хвилин.

  •  Вишня з кісточками у власному соку

Приготування: 1 кг помитої та обсушеної вишні, засипаної 250 г цукру, скласти до банок, поставити на одну годину. Простерилізувати 20 хвилин і закатати.

  • Вишня з лимонною кислотою

Інгредієнти: 1 кг вишні, 250 г цукрового піску, 0,5 ч. л лимонної кислоти.

Приготування: підготовлену вишню засипати цукром і залишити на годину в теплі. На повільному вогні довести до кипіння, проварити 15 хвилин, покласти лимонну кислоту і варити ще 5 хвилин. Розкласти до чистих банок, закатати.

  • Вишня у власному соку без цукру

Вишню промити, обсушити, покласти до чистих банок і залишити на 1,5-2 години, щоб з’явився сік. Простерилізувати банки з ягодами 15 хвилин і закатати.

  • Вишня у власному соку в духовці

Інгредієнти: 1 кг вишні, 300 г цукру.

Приготування: 1 кг вишні змішати з 300 г цукру, розкласти по банках, поставити до теплого місця на пів години. Поставити банки з ягодами до духовки і прогрівати за температури 120 градусів, поки сік не заповнить їх до верху. Закатати та закутати банки на добу.

  • Вишня з корицею у власному соку

Інгредієнти: 1 кг вишні, 1 ч. л меленої кориці, 1 склянка цукру.

Приготування: підготовлену вишню змішати з цукром, корицею і розкласти по банках. Накрити кришками та залишити на годину в теплі, щоб з’явився сік. Простерилізувати 20 хвилин, після чого закатати.

  •  Вишня, консервована з коньяком

Інгредієнти: 1 кг вишні, 200 мл коньяку, 300 мл води, 4 склянки цукру.

Приготування: закип’яти воду з цукром, додати підготовлену вишню та проварити 10 хвилин. Викласти вишню до стерилізованих банок, а сироп змішати з коньяком і додати до ягід. Закатати і залишити в теплі на добу.

  • Варення з вишні з желатином

Інгредієнти: 1 кг вишні без кісточок, 400 г цукру, 2 ст. л желатину.

Приготування: вишню засипати сумішшю желатина з цукром. Накрити кришкою і залишити на 2 години. На повільному вогні проварити масу 3 хвилини після закипання, розкласти по банках і закатати.

  • Перетерта вишня з цукром

На 1 кг вишні - 1 кг цукру та 0,5 ч. л лимонної кислоти.

Приготування: вишню без кісточки подрібнити у блендері. Змішати масу з цукром, лимонною кислотою і на повільному вогні проварити 10 хвилин. Розкласти до стерилізованих банок і закатати.

  • Перетерта вишня з желатином

Інгредієнти: 1 кг вишні, 1 кг цукру, 50 г желатину.

Приготування: вишню без кісточок подрібнити блендером. Отриману масу проварити 10 хвилин на повільному вогні. Змішати желатин із цукром і додати до вишень. Прогріти все разом 5 хвилин, розкласти по банках і закатати.

  • Вишня зі спеціями у власному соку

Інгредієнти: 2 кг вишні, 1800 г цукру, 3 горошини запашного перцю, 3 бутони гвоздики, 2 зірочки бадьяна, пів палички кориці, ванілін на кінчику ножа, 5 г лимонної кислоти.

Приготування: підготовлену вишню змішати з цукром і залишити на годину, щоб з’явився сік. На повільному вогні довести масу до кипіння і варити 5 хвилин. Додати спеції, готувати 7 хвилин під кришкою. Розкласти в підготовлену тару і закатати.

  • Вишня з апельсиновою цедрою у власному соку

Інгредієнти: 1 кг вишні, 1 ст. л апельсинової цедри, 400 г цукру.

Приготування: підготовлені ягоди змішати з цедрою та цукром. Розкласти масу по банках, простерилізувати 15 хвилин і закатати.

  • Вишневе варення з шоколадом

Інгредієнти: 1 кг вишні без кісточок, 100 г гіркого шоколаду, 4 склянки цукру.

Приготування: вишню засипати цукром і прибрати на ніч до холодильника. Вранці проварити на повільному вогні 10 хвилин і остудити. Повторити процедуру двічі. На третій раз додати дрібні шматочки шоколаду, проварити 5 хвилин і розкласти по банках.

  • Вишневе варення з содою

На 1 кг вишні - 2 г соди та 1 склянка цукру.

Приготування: видалити кісточки з вишні, пропустити через м’ясорубку. Проварити масу на повільному вогні 40 хвилин. Всипати соду, цукор і продовжувати варити варення ще 40 хвилин. Розлити по чистим банкам і закатати.

  • Вишня з м’ятою у власному соку

Інгредієнти: 2 кг вишні, 3 гілочки м’яти, 800 г цукру, 5 г лимонної кислоти.

Приготування: підготовлену вишню засипати цукром, залишити на ніч, щоб з’явився сік. Прокип’ятити 10 хвилин, додати дрібно нарізану м’яту, лимонну кислоту і продовжувати готувати ще 5 хвилин. Гаряче варення розлити по банках і закатати.

  • Вишня, консервована у власному соку

На 2 кг вишні - 1200 г цукру, 3 ст. л лимонного соку.

Приготування: засипати вишню цукром і залишити на 2-3 години. На повільному вогні проварити ягоди 5 хвилин, остудити варення. За годину повторити дії, тільки варити вже 7 хвилин. Втретє додати лимонний сік, проварити 10 хвилин, розкласти по банках і закатати.

  • Вишня у власному соку в мультиварці

Приготування: 1 кг вишні та 1200 г цукру покласти до чаші мультиварки. Вибрати програму «Тушкування», готувати 2 години. Після закінчення розкласти варення до стерилізованих банок і закатати.

Related

Для чого просунуті господині заморожують капусту для голубців

Голубці, які можна їсти без ножа. Блогерка розповіла про особливий рецепт приготування голубців з капустяного листя.На відео жінка показала, як зробити капустяний лист ідеальним для смачних голуб...

Стійкий крохмаль: що це таке і чому важливо включати його в раціон

В яких продуктах його шукати. Ми звикли уникати продуктів, з високим вмістом крохмалю, тому що в процесі перетравлення він швидко розпадається на глюкозу і всмоктується в кров, викликаючи різкі с...

Гороховий суп із копченостями

Іноді додавання лише одного інгредієнта може цілком змінити смак знайомої з дитинства страви.Якщо ви додасте до горохового супу копченості, ви не впізнаєте його. Копченості нададуть страві особливий з...

Post a Comment

emo-but-icon
:noprob:
:smile:
:shy:
:trope:
:sneered:
:happy:
:escort:
:rapt:
:love:
:heart:
:angry:
:hate:
:sad:
:sigh:
:disappointed:
:cry:
:fear:
:surprise:
:unbelieve:
:shit:
:like:
:dislike:
:clap:
:cuff:
:fist:
:ok:
:file:
:link:
:place:
:contact:

Пошук у цьому блозі

ЧитаютьСвіже

Читають

Свіже

Починається з дрібниць: у поліції розповіли, як росіяни вербують підлітків

Здебільшого підлітків вербують через соцмережіПісля виконання "невинних" завдань, куратори, маніпулюючи та шантажуючи, можуть залучати підлітків до виконання більш серйозних правопорушень – підпалів а...

Аналітики підрахували, як мита Трампа вплинуть на добробут американців

Американські родини втратять тисячі долларів через мита ТрампаСередньостатистична американська родина збідніє на 4700 доларів за рік через митну політику Білого дому.Лабораторія бюджету Єльського унів...

Британія підтримає намір Мерца передати Україні ракети Taurus - ЗМІ

Крилаті ракети TaurusМайбутній канцлер заявив, що може передати ракети Києву, але за підтримки Британії та Франції.ВеликаБританіяпідтримає передачу Україні німецьких далекобійних ракет Taurus. Про це ...

У Дніпрі подвоїлося число жертв і постраждалих

У Дніпрі зросла кількість жертв і постраждалихРосіяни вбили двох жінок - дівчину та жінку старшого віку. Ще 16 людей постраждали, серед них є діти.Внаслідок масованої атаки російських БПЛА по Дніпру в...

Росія вдарила по Ізюму ракетою: є поранені

Фото: ДСНС (ілюстративне фото)Ракетний удар ворога накоїв лиха в місті: двоє потерпілих - 35-річний чоловік та 32-річна жінка; вони госпіталізовані.Російські воєнні злочинці завдали ракетного удару по...

Add to Any

Свіже

ЄДИНІ НОВИНИ

Варто подивитись

Facebook

Нас відвідали

20,811,015

Лічильники

item