Повна зала українських прапорів: як Конгрес голосував за допомогу Україні

Повна зала українських прапорів: як Конгрес голосував за допомогу Україні
Конгресмени радіють ухваленню допомоги Україні

Спікер Джонсон нагадував, що у Палаті заборонені прапори інших держав, але його зауваження потонули у вигуках "Слава Україні!".

Після успішного голосування за пакет допомоги Україні у Палаті представників США конгресмени вибухнули оплесками та вигуками "Слава Україні". Про це повідомляє американське видання Independent.

"Успішне ухвалення закону викликало оплески та розмахування українськими прапорами у Палаті представників, а також скандування українською мовою "Слава Україні!". Розгнівані консерватори після голосування розлютилися на своїх колег, а один із них сказав у мікрофон: "Приберіть ці чортові прапори!", - пише видання.

Український нардеп Ярослав Железняк, який був у ложі гостей, так описав те, що відбувалося:

"Під час голосування нашого пакета десь через хвилини дві від початку весь зал заповнився конгресменами які тримали жовто-блакитні прапори і почали дуже гучно скандувати Ukraine.

Головуючий намагався зробити пару раз зауваження, що згідно з правилами Палати заборонено в залі діставати прапори інших держав окрім США… але не виглядало так, що це когось сильно зупиняло". 

Нагадаємо, у суботу Конгрес США ухвалив довгоочікуваний законопроєкт допомоги Україні, який передбачає виділення майже $61 млрд допомоги Україні, а також законопроєкти про допомогу Тайваню та Ізраїлю.

Сенат має затвердити ці документи у вівторок, після чого вони відправляться на підпис президенту США Джо Байдену.

Related

Події у світі 6103482667533041253

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item