США планують відправити у Київ військових радників

США планують відправити у Київ військових радників
Пентагон заявив про можливу відправку своїх працівників в Україну

Додаткові військові радники не виконуватимуть бойової ролі, а консультуватимуть і підтримуватимуть українську владу та армію.

У США розглядають можливість відправлення додаткових військових радників до посольства у Києві, що є доказом американської прихильності Україні.Про це у суботу, 20 квітня, повідомило видання Politico з посиланням на заяву Пентагону.

За словами спікера Пентагону Патріка Райдера, радники не виконуватимуть бойової ролі, а консультуватимуть і підтримуватимуть український уряд та збройні сили.

"Протягом усього цього конфлікту Міністерство оборони переглядало та коригувало присутність США в Україні у міру зміни умов безпеки. Наразі ми розглядаємо можливість надсилання кількох додаткових радників для посилення Управління оборонної співпраці (ODC) при посольстві", - сказав Райдер у заяві виданню.

Райдер додав, що Управління виконує різні консультативні та допоміжні місії, які є небойовими.

"В Управлінні оборонної співпраці працюють виключно співробітники Міністерства оборони, вона вбудована в посольство США, підкоряючись начальнику місії, як і решта посольства", - заявив Райдер.

При цьому кількість персоналу в ODC не розкривається з міркувань безпеки.

Тим часом анонімні джерела повідомили Politico, що завдання Управління - спостереження за озброєнням, яке відправляє США Україна.

"Додаткові військові підтримуватимуть зусилля щодо матеріально-технічного забезпечення та нагляду за зброєю, яку США відправляють Україні. Новий контингент також допоможе українським військовим з обслуговуванням озброєння", - повідомили джерела.

Два американські чиновники заявили, що ODC буде забезпечувати безпеку посольства. Їхня кількість може досягати 60.

Нагадаємо, у суботу Палата представників Конгресу США прийняла законопроєкт про надання майже $61 млрд допомоги Україні. Більша частина цієї суми піде на військову підтримку.

Раніше ЗМІ повідомили, що Пентагон вже готує зброю до відправки в Україну. Деяка техніка може потрапити на поле бою за лічені дні.

Related

Події у світі 972114334352036373

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item