Зеленський: План примушення РФ до миру буде за кілька місяців

Зеленський: План примушення РФ до миру буде за кілька місяців
Володимир Зеленський і Шарль Мішель

Український президент заявив, що має "дуже зрозумілий шлях, як це зробити". План має бути готовий до другого Саміту миру.

Протягом кількох місяців Україна разом з партнерами розробить план дій за підсумками Саміту миру у Швейцарії, який би примусив Росію до миру. Про це у четвер, 27 червня, заявив президент Володимир Зеленський під час спільної пресконференції з президентом Євроради Шарлем Мішелем.

"У нас є дуже зрозумілий шлях, як це зробити. І ми пропонували всім лідерам приїхати на перший саміт. Було дуже важко зібрати таку велику кількість країн із різних континентів. Тепер ми повинні зробити наступні кроки. Наступні кроки - це спланувати і мати детальний план детальних кроків по кожній кризі, яку ця війна Путіна принесла на нашу землю", - сказав Зеленський.

Він додав, що план завершення війни має бути покладений на стіл до другого Саміту миру.

"У нас не так багато часу, тому що у нас багато поранених і загиблих на полі бою і серед цивільного населення. Тому ми не хочемо, щоб ця війна тривала роками. Тому ми хочемо підготувати цей спільний план і покласти його на стіл до Другого мирного саміту", - сказав президент.

Раніше Зеленський заявив, що другий Саміт миру відбудеться через місяці, а не роки.

Нагадаємо, у вступній промові на засіданні Європейської ради в Брюсселі Зеленський наголосив, що санкції проти олігархів РФ потрібно не скасовувати, а посилювати.

Related

Політика 9164158768817834709

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item