США зараз не бачать Україну в НАТО - Зеленський

США зараз не бачать Україну в НАТО - Зеленський
Володимир Зеленський під час минулорічного саміту НАТО у Вільнюсі

Така обережність схожа на "кроки сапера на мінному полі", а не на політику світових лідерів, вважає президент.

Наразі США не підтримують надання Україні запрошення в НАТО. Це робиться для того, щою не дратувати граву російського режиму Володимира Путіна. Про це сказав президент Володимир Зеленський в інтерв'ю колумністці The Philadelphia Inquirer Труді Рубін, оприлюдненому у неділю, 30 червня.

За його словами, членство України в НАТО сьогодні не підтримують ні чинний президент Джо Байден, ні кандидат в президенти США Дональд Трамп.

"Ми розуміємо, що Білий дім не готовий дати нам запрошення. Вони говорять про це відкрито. Про це говорить президент Байден. А Трамп говорить, що якби не НАТО, то і війна могла б не початися. Ми з вами чуємо обидві думки двох партій. І це говорить про те, що всі не бачать сьогодні Україну в НАТО. На жаль", – констатував він.

На думку Зеленського, така обережність схожа на "кроки сапера на мінному полі", а не на політику світових лідерів.

"Розуміючи це все, якщо для нас сьогодні немає запрошення, то ми хочемо конкретики. Якщо Америка боїться дратувати Путіна, а саме через це нас туди не запрошують, то ми просимо США дати нам максимально все те, що може нас захистити. Ми просимо Patriot, достатню кількість F-16, достатню кількість зброї, щоб захистити себе", – заявив президент.

Нагадаємо, в інтерв’ю журналу TIME Джо Байден розповів, яким бачить мир в Україні. За його словами, це "гарантія того, що Росія ніколи не окупує Україну". Але це, на думку американського лідера, не означає вступ України до НАТО.

Related

Політика 8703826243607374839

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item