США і ЄС відреагували на ядерні погрози Путіна

США і ЄС відреагували на ядерні погрози Путіна
США і Євросоюз збережуть підтримку України

Погрози російського диктатора не змінять позиції країн-партнерів щодо продовження підтримки України.

У Єросоюзі та США вважають, що нові загрози глави росыйського режиму Володимира Путіна щодо застосування ядерної зброї проти неядерних країн – ще одне свідчення його безвідповідальної поведінки. Про це сказав речник Євросоюзу Петер Стано на брифінгу у четвер 26 вересня.

"Путін не вперше робить ставку на свій ядерний арсенал. Це є лише продовженням дуже безвідповідальної та неприйнятної поведінки з боку Путіна, що демонструє усьому світу його справжнє обличчя, особливо під час проведення тижня високого рівня під час Генасамблеї ООН", – заяив він.

Стано зазначив, що глава Кремля "не соромиться грати в ядерні ігри знову і знову". При цьому він запевнив, що позиція Євросоюзу щодо підтримк України залишиться незмінною.

Державний секретар США Ентоні Блінкен теж назвав заяву Путіна безвідповідальною, а також невчасною. Він нагадав, що у світі багато хто "брязкав ядерною шаблею".

"Я думаю, що багато хто в світі чітко говорив про це, коли він брязкав ядерною шаблею – в тому числі і Китай в минулому. Тому я б просто закликав зробити це зараз, коли світ зібрався... щоб поговорити про необхідність більшого роззброєння і нерозповсюдження", – сказав він і запевнив, що США не будуть переглядати свої рішення.

Нагадаємо, 25 вересня Володимир Путін заявив про розширення умов для застосування ядерної зброї РФ. Тепер однією з них є атака дронів.

Related

Події у світі 5723302865936145050

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item