Висушену спекою Німеччину показали з космосу

Висушену спекою Німеччину показали з космосу
Європа переживає екстремально спекотне літо

Країни Європи переживають аномально спекотне літо. На півдні і на півночі регіону температура піднялася до рекордних рівнів.

Німецький астроавт Александер Герст зняв з Міжнародної космічної станції територію Німеччини, яку цього літа накрила аномальна спека. Про це повідомляє DW.

На знімках німецького астронавта коричневий випалений сонцем пейзаж навколо Кельна біля річки Рейн, в землі Північний Рейн - Вестфалія. У Кельні розташований Центр підготовки астронавтів Європейського космічного агентства (ESA), де тренувався Герст, і Німецький центр авіації та космонавтики (DLR). Підрозділ останнього є також і в сусідньому з Кельном Бонні.



View image on TwitterView image on Twitter

Just had a chance to take my first photos of dried-out Central Europe and Germany since a few weeks, and was shocked. What should have been green, is now all brown. Never seen it like this before.

Пізніше астронавт розмістив у своєму Twitter кілька фото цього ж регіону, які датовані 2014 роком. На них зелені поля, які отримують достатньо вологи - вражаючий контраст із нинішніми знімками.




View image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

Hier zum Vergleich ein paar Fotos von 2014. Krasser Unterschied, mit bloßem Auge aus dem Weltraum sichtbar...
---
Here for comparison a few photos from 2014, big difference, visible from space with the naked eye...

Тривала хвиля спеки в Європі спричинила за собою низку проблем, починаючи від загибелі риби в незвично теплих швейцарських річках до пожеж у сухих лісах від Полярного кола до Португалії. Геофізик і вулканолог Герст також послав з МКС фотографії Португалії, яка з космосу виглядає, як суміш пилу, піску і диму.




View image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

Dramatische Wetterlage heute über Portugal. Sieht nach einer Mischung aus Staub, Sand und Rauch aus.

Dramatic weather pattern over Portugal today. Looks like a mixture of dust, sand and smoke.

42-річний астронавт у 2014 році впродовж шести місяців брав участь у місії Blue Dot на МКС в ролі бортового інженера і двічі виходив у відкритий космос. Під час польоту в серпні Герст обійме посаду командира екіпажу. Він стане першим німецьким астронавтом, який очолить МКС.

Related

Події у світі 9185555532063220381

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item