Що категорично не варто їсти на сніданок

Що категорично не варто їсти на сніданок

Перш, ніж розпочати сніданок з чашечки свіжозвареної кави та шматочку торта, добре подумайте – чи подякує вам ваш організм. Ранок – це час складних вуглеводів, які допоможуть налаштувати правильно день.
Лікарка Наталя Зубарева перерахувала продукти, від яких варто відмовитися на сніданок.
1) Солодощі
Це не лише проблеми з підшлунковою залозою в майбутньому, а й зниження мозкової активності протягом дня. Через солодощі зранку вам буде складно сконцентруватися на роботі.
2) Кава
Цей напій натщесерце підвищує рівень кортизолу, що дуже небажано. Краще пийте каву через 40–50 хв після їжі.
3) Сирі фрукти й овочі
Кислоти, що містяться в них, подразнюють слизову шлунка. Сирі овочі та фрукти на сніданок – це ризик отримати гастрит. Особливо важливо не порушувати цього правила тим, у кого є проблеми зі шлунково-кишковим трактом. Салат натщесерце може спричинити дискомфорт або ж підвищене газоутворення.
4) Червоне м'ясо
М'ясо – це важка їжа для шлунку в принципі, а з ранку – тим більше. Організму треба витратити багато енергії для перетравлення шматка м'яса. Тому після вживання цього продукту вам захочеться спати.
5) Холодна вода
Холодна вода натщесерце провокує поганий кровообіг і, як наслідок, уповільнення метаболізму. Натомість тепла вода запускає роботу шлунку і допоможе організму прокинутися.
6) Продукти, що містять дріжджі
Натщесерце такі продукти призведуть до здуття та серйозного порушення травлення.
7) Лляна олія, риб'ячий жир та інші добавки
Це стосується всього, окрім тих ліків, які потрібно вживати натщесерце.
Існує величезний список продуктів, які не потрібно поєднувати в одному блюді. Але є й альтернативний перелік, в якому певні продукти можна і потрібно вживати разом.

Related

Здоров'я 7077982628665073166

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item