Прем'єр назвав завдання Зеленського на саміті

Прем'єр назвав завдання Зеленського на саміті
Прем'єр-міністр Олексій Гончарук

Ключовими завданнями глави держави на переговорах у Парижі є припинення вогню й обмін полоненими.

 
Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук назвав головні завдання президента Володимира Зеленського на переговорах у нормандському форматі. Про це він заявив 8 грудня в ефірі ТСН.Тиждень на телеканалі 1+1.
 
"Я вважаю, що найкращим варіантом у будь-якому випадку є припинення вогню, обмін полоненими. Всі наші українці повинні повернутися додому. І це два головні завдання, які поставив перед собою президент Зеленський. Я не поділяю песимізму із приводу того, що всі налаштовані проти нас , що Європа має намір здавати Україну, примушувати її до якихось домовленостей", - заявив Гончарук.
 
Прем'єр також уточнив основний сценарій для переговорів у Парижі, який був затверджений на засіданні РНБО.
 
"План А полягає в тому, щоб урегулювати цей конфлікт дипломатичним шляхом, щоб рухатися до миру, при цьому, звичайно, відстоюючи національні інтереси. Ні про яку здачу національних інтересів у сенсі відмови від територіальної цілісності, від суверенітету йтися не може принципово", - підкреслив Гончарук.
 
При цьому глава Кабміну зазначив, що мирний процес не швидкий, і до нього правильно рухатися крок за кроком.
 
"Тому я взагалі вважаю, що зустріч у "нормандському форматі", яка завтра відбудеться, це вже перемога президента Зеленського. Тому що це демонстрація того, що він не боїться приймати рішення, що він не боїться рухатися до того, щоб ситуація змінювалася на краще для України", - зазначив він.
 
Гончарук уточнив, що йдеться про такі рішення, як припинення вогню, обмін полоненими, після яких "має йти політичне врегулювання".
 
"Про вибори на Донбасі не може бути мови, поки на території України перебувають озброєні люди або російська армія власне, або якісь проросійські гібридні військові підрозділи. Про це дуже чітко президент неодноразово заявляв", - вказав прем'єр.
 
Як зазначив глава Кабміну, у президента є аргументи на переговорах.
 
"Сильна сторона України полягає в тому, що правда тут на нашому боці. Весь цивілізований світ розуміє, що це не конфлікт між Росією і Україною. <...> Усі у світі розуміють, що світовий порядок знаходиться під загрозою", - підкреслив Гончарук.
 
Нагадаємо, глава МЗС Вадим Пристайко заявив, що Україна на зустрічі лідерів нормандської четвірки буде дотримуватися головної "червоної лінії" - збереження міжнародно визнаного кордону.
 
Як повідомлялося, саміт лідерів нормандської четвірки щодо врегулювання ситуації на Донбасі пройде в Парижі 9 грудня.

Related

Політика 3613718665451916937

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item