Данилов: Ніякого другого російської мови в Україні бути не може

Данилов: Ніякого другого російської мови в Україні бути не може
Секретар Ради національної безпеки Олексій Данилов заявив, що в Україні має бути лише одна державна мова - українська. Про це він сказав в інтерв'ю «Українській правді».
На думку Данилова, мовне питання є дуже важливим і принциповим для держави.
«Ніякого другого, російського, у нас бути не може - не тому, що його не треба вивчати, його не треба знати. Якщо ми говоримо про Україну - це повинен бути тільки державна українська мова », - зазначив глава РНБО.
Також він вважає, що в Україні повинен бути друга мова, але не російська, а англійська. Вивчати його необхідно, починаючи з дитячого садка.
«Всі громадяни України, якщо ми хочемо бути в цивілізованому світі, повинні знати, використовувати англійську мову. Це обов'язкова річ », - пояснив Данилов.
Говорячи про вибори на Донбасі Данилов підкреслив, що для цього «повинні відбутися певні умови» і в даний момент він не бачить, як там може проходити голосування.
«Вони повинні проходити на українській території, над виборчою дільницею повинен бути український прапор, повинні бути українські засоби масової інформації, українські політичні сили. Вони повинні проходити за українським законодавством, за українською Конституцією, і українська Центральна виборча комісія повинна їх там проводити. Поки мені складно уявити такі умови », - резюмував він.
27 листопада 2019 року Кабінет міністрів всупереч думці вчених призначив на посаду мовного омбудсмена Тетяну Монахову.
6 травня уряд звільнив Монахову з посади омбудсмена.
25 червня Кабмін створив Секретаріат уповноваженого із захисту державної мови.

Related

Політика 5505533733946951989

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item