Пєсков оцінив перспективи зустрічі глав "Нормандії"

Пєсков оцінив перспективи зустрічі глав "Нормандії"

Поки про зустріч глав держав нормандського формату говорити не доводиться, заявили у Кремлі.

 
Зустріч глав нормандської четвірки може відбутися в "найближчому майбутньому", але про точні терміни говорити зарано, заявив у четвер, 17 вересня, прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, повідомляє ТАСС.
 
"Ми б зараз не стали фіксувати якісь дати, тому що це марно. Дійсно, нам слід очікувати в найближчому майбутньому зустріч глав держав у нормандському форматі. Єдина тут заковика - що вважати доступним для огляду майбутнім", - сказав він.
 
Він зазначив, що для зустрічі повинні "зафіксувати виконання тих домовленостей, які були досягнуті і зафіксовані на папері в Парижі".
 
"Сама по собі зустріч на вищому рівні заради зустрічі, звісно, не потрібна жодному з глав держав і урядів, вона потрібна заради результату", - зазначив Пєсков.
 
Представник Кремля зазначив, що помічники глав держав повинні "знайти шляхи для просування на шляху виконання раніше досягнутих домовленостей".
 
Пєсков запевнив, що у Росії є політична воля до продовження роботи в цьому форматі, який Москва вважає безальтернативним.
 
Раніше президент України Володимир Зеленський заявив про готовність всіх сторін до саміту лідерів нормандської четвірки. На що в РФ відзначили, що така заява не має підстав. Українське МЗС зажадало від російських колег пояснень.
 
Також повідомлялося, що Зеленський очікує нову зустріч політрадників щодо Донбасу. На зустрічі, що відбулася минулого тижня, політрадники глав нормандської четвірки обговорили не всі питання, говорить президент.

Related

Політика 3577222054243855387

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item