Дієтологи назвали 6 найкращих продуктів для зменшення запалення в організмі

Дієтологи назвали 6 найкращих продуктів для зменшення запалення в організмі

Хронічне запалення в організмі пов’язане з безліччю захворювань.


Здорова
 дієта – це не лише намагання добре виглядати. Звичайно, повноцінне харчування може допомогти регулювати вагу, здоров’я шкіри і навіть волосся, але також важливо, щоб ваше тіло було молодим і стійким протягом тривалого часу.

Вживання продуктів, які сприяють запаленню в організмі, може негативно вплинути на старіння, тому важливо зосередитися на найкращих продуктах, щоб допомогти зменшити запалення з віком.

Хронічне запалення в організмі пов’язане з безліччю захворювань:

  • серцево-судинними недугами,
  • діабетом,
  • деменцією,
  • аутоімунними захворюваннями,
  • раком.

Зменшення запалення в організмі є одним із найкращих способів знизити ризик захворювання в подальшому житті, тому вам слід розглянути можливість включення наступних шести продуктів до свого раціону.

Цвітна капуста

"Цвітна капуста містить антоксантини — тип рослинного пігменту, який надає цвітній капусті кремово-білий колір", — каже дієтологиня Маккензі Берджесс.

Ці антоксантини також мають протизапальну дію, що робить їх хорошим вибором для насолоди, особливо з віком.

Якщо ви не найбільший шанувальник цвітної капусти, Берджесс рекомендує знайти розумні способи додати її до своїх страв. Наприклад, додавати до страв в якості пюре ыз цвітної капусти чи класти до начинок.

Ягоди

"Ягоди є прекрасним джерелом вітамінів, мінералів та антиоксидантів, які допомагають зменшити запалення протягом усього життя і, безумовно, з віком", — каже про здорову їжу письменниця та блогерка Меггі Міхалчик, RDN.

Антоціани, які містяться в ягодах, мають протизапальну дію, починаючи від допомоги імунній системі і закінчуючи зниженням запальних маркерів, пов’язаних з деякими захворюваннями.

Чорниці

Хоча ягоди можуть допомогти при запаленні в цілому, чорниця, зокрема, добре відома своїми протизапальними ефектами, особливо коли йдеться про старіння.

"Ці ягоди невеликого розміру є хорошим джерелом вітаміну С і містять багато рослинного пігменту під назвою антоциани, який одночасно має антиоксидантну дію і може допомогти зменшити запалення в організмі", — говорить Берджесс.

Чорниця також може відігравати важливу роль у підтримці здорового дорослішання. Спробуйте додавати чорницю до своїх страв та закусок, поєднуючи їх із ранковими стравами, полуденним міксом чи салатами.

Фініки

"Фініки можуть бути невеликими, але вони насичені різними поживними речовинами, включаючи калій, клітковину та тип рослинної сполуки, яка називається поліфеноли, — каже Берджесс.

Дослідження показують, що поліфеноли можуть зменшити окислювальний стрес і запалення, що допомагає захистити організм від хронічних захворювань, таких як хвороби серця, діабет та рак.

Лосось

"Лосось є хорошим джерелом Омега-3 жирних кислот, які можуть допомогти боротися із запаленням, — каже Міхалчик.

Споживання Омега-3 жирних кислот не тільки зменшує запальні маркери у пацієнтів із діабетом і серцево-судинними захворюваннями, але також може допомогти у запобіганні захворювань та оптимізації метаболічного здоров’я. Вони навіть допомагають боротися з атеросклерозом, станом, який викликає утворення бляшок на стінках артерій, що може перешкоджати кровотоку і підвищувати ризик серцевих захворювань.

Оливкова олія

"Оливкова олія багата здоровими мононенасиченими жирами та антиоксидантами, які, як було доведено, зменшують запалення", – каже Міхалчик.

Нею легко поливати зверху багато різних продуктів, і я рекомендую використовувати органічну оливкову олію першого віджиму, яка не є сумішшю, щоб гарантувати, що ви отримуєте якнайбільше поживних речовин. Деякі суміші змішують з іншими маслами, які не є оливковою олією.

Related

Здоров'я 5392768193562437038

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item